Національний банк України ввів в обіг купюри 500 гривень нового зразка та розповів українцям, чим нові банкноти відрізняються від старих.

Нові купюри у обігу з'явилися з 25 квітня, повідомили у пресслужбі Нацбанку. Вони виготовлені за зразком 2015 року, а також мають рік випуску та підпис голови НБУ Андрія Пишного.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Це планова програма для заміни пошкоджених та зношених банкнот. Однак міняти старі на нові купюри не потрібно, бо всі зразки 500 гривень залишаються в обігу.

"Вони перебуватимуть у обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України", - попередили українців.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Також у відомстві нагадали, що згідно із законодавством, на банкнотах має стояти підпис чинного голови НБУ. Зазвичай, коли змінюється голова, в обіг вводять нові банкноти, при цьому старі та купюри з вадами виводять.

Обмінники. Фото: YouTube
Обмінники. Фото: YouTube

Крім того, зміни від НБУ ускладнять діяльність аферистів, які найчастіше підробляють саме банкноти номіналом 500 гривень.

Раніше ми писали про те, що потрясіть гаманець: за особливу монетку в 10 коп можна отримати 8,5 тисячі грн

Як повідомляв Знай.ua, юрист пояснив, чому можна не боятися повістки через реєстр військовозобов'язаних: "Дію" можна завантажувати заново

Також портал Знай.ua писав, що безробітним переселенцям видають ваучери на працевлаштування: як скористатися і що потрібно для отримання