У мережі шириться відео, на якому зафіксовано, як військові затіяли бійку з чоловіком в цивільному, нібито під час вручення повістки.

На відео видно, що чоловіка спершу б'ють по обличчю, а потім вкладають на землю. Вже там він отримує удар ногою від одного з військкомів. У ТЦК заявили, що розпочали службову перевірку, і додали, що чоловік поводив себе провокаційно, ображав та погрожував військовим.

"Громадянин почав ображати військовослужбовців, погрожувати фізичною розправою та застосував фізичну силу до одного з військовослужбовців. Його було затримано", — прокоментували в пресслужбі.

За фактом побиття черкаськими військкомами чоловіка при врученні повістки буде проведено службову перевірку. Глава ОВА Ігор Табурець зазначив, що заяви до поліції написали обидві сторони

Популярні новини зараз
Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката "Вибір зроблено, відповідатимуть": Олег Винник і Влад Яма отримали жорсткий вирок Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК
Показати ще

Бійка цивільного з військовими. Фото: Telegram
Бійка цивільного з військовими. Фото: Telegram

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець розповів, що цивільний не має право зневажливо ставитися до військового при виконанні службових обов’язків, але й військові мають реагувати на це по-іншому.

"Мобілізація — це не каральний захід, не чиясь забаганка. Це життєва необхідність для нашої держави під час війни з російськими окупантами. Це те, що потрібно для нашої Перемоги!" — наголосив Табурець.

Нагадаємо, ми писали, що переглянуть рішення ВЛК: звільнених від мобілізації можуть призвати, Арахамія звернувся до правоохоронців.

Як повідомляв "Знай.ua" перевірка чоловіків у дорогому ресторані та конфлікт з власницею розділили українців: хто правий.

Також "Знай.ua" інформував, українським військовим стане простіше поповнювати автопарк, дані про машини вже у ТЦК.