Представники Пенсійного фонду України розповіли громадянам, чи існують штрафи у разі, якщо людина пропустила місяць оплати страхових внесків, який сам для себе попередньо визначив.

Експерти з ПФУ знову нагадали, що сплата добровільних внесків у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування є добровільною справою.

Про це стало відомо завдяки відповіді представників Пенсійного фонду України у мережі Facebook у відповідь на запитання українців, пише "Хвиля".

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe
Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

За словами експертів з Пенсійного фонду України, якщо йдеться про непрацюючу людину, то у разі несплати внеску в якомусь місяці – цей місяць не буде віднесено до його страхового стажу (або до стажу людини, на користь якої вона хотіла сплачувати внесок).

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Публикация ПФУ, скриншот: Facebook
Публикация ПФУ, скриншот: Facebook

Якщо ж йдеться про працюючу людину, то за цей місяць їй буде враховано лише заробітну плату, сплачену роботодавцем. При цьому в ПФУ підкреслили, що про жодні штрафні санкції в системі добровільної участі не йдеться.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe
Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

Варто також нагадати нашим читачам, що згідно з чинним законодавством, нині в Україні є як мінімум три "вікові" варіанти виходу на пенсію — після 60, після 63 і після 65 років, вік виходу на пенсію повністю залежить від стажу.

Нагадаємо, не одна, а дві пенсії: хто може розраховувати на подвійні виплати.

Раніше повідомлялося, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.