Травень — останній місяць весни, провісник затяжного тепла та сонячних днів — через що мимоволі хочеться піти на багатомісячну відпустку до кінця літа і добре відпочити після важких робочих буднів.

Однак це вийде не у всіх... не у більшості так точно. Тому варто обговорити просте питання — скільки ж днів українці зможуть відпочивати у травні 2023 року, бо зазвичай ми маємо можливість насолодитися двома святковими вихідними: 1 травня (День Праці) та 9 травня (День перемоги над нацизмом).

Вихідні в Україні, кадр з відео
Вихідні в Україні, кадр з відео

У 2023 році через воєнний стан (через повномасштабну війну, розпочату росіянами) ситуація сильно відрізняється.

Враховуючи дію закону "Про організацію трудових відносин в умовах військового стану", травневі святкові вихідні (1 та 9 числа) скасовано, подібну практику ми вже спостерігали на Новий Рік та 8 березня.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Вихідні у серпні, кадр з відео
Вихідні у серпні, кадр з відео

Таким чином, офіційними вихідними у травні залишаються лише суботи та неділі. Загалом в українців буде 8 вихідних днів: 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27 та 28 травня. Хоча приватні компанії, варто зазначити, мають право вирішити це питання самостійно, тобто надати додатковий вихідний співробітникам протягом травня на основі власного рішення.

Нагадаємо, ідеальний рецепт маринаду до шашлику, щоб слини бігли без зупинки: Клопотенко так не вміє

Як повідомляв "Знай.ua", хотіли як краще, а вийшло, як завжди: озвучено реальний розмір середньої зарплати в Україні

Знай.ua писав, всю пенсію віддати за комуналку? Скільки доведеться платити українцям за світло з 1 травня