Квітень наближається до завершення, і на порозі останній місяць весни – травень, який подарує вже стабільно теплу погоду.

Настав час дізнатися, яку погоду варто чекати на українців перед початком літнього сезону. За даними Українського гідрометеорологічного центру, середня температура у травні коливатиметься між +14...+18 градусів, а ось у горах набагато холодніше – між +10...+13 градусів.

Погода восени, facebook.com/tala.didenko
Погода восени, facebook.com/tala.didenko

Очікувана кількість опадів протягом місяця становитиме 35-72 мм, що також відповідає нормі. У той же час на Закарпатті та Прикарпатті очікується трохи більше опадів – від 132 до 170 мм.

Історичні спостереження свідчать, що середня температура повітря у травні варіюється від +13 до +17 градусів, а горах – від +7 до +12 градусів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

У Києві у першій декаді травня буде збільшення опадів. У цей час дощі йтимуться майже щодня, а температура вночі буде в діапазоні +6...+9 градусів, вдень від +11 до +17 градусів. У середині та наприкінці травня, в українській столиці погода буде переважно сухою, з дощами наприкінці місяця. Температурні показники зростатимуть як уночі, так і вдень.

Приблизно із середини травня очікується стабільне потепління повітря до +20 градусів та вище вдень. Ці показники допоможуть українцям налаштуватися на настання літнього сезону та насолоджуватися чарівними травневими днями. Зелені парки, сади у квітах та теплі вечори доповнюватимуть чудову атмосферу в останній весняний місяць.

Нагадаємо, як садити картоплю за старими народними традиціями: бульба буде рівна і без плям.

Як повідомляв "Знай.ua", качани будуть соковиті і без тріщин: як вирощувати капусту на городі - три важливі правила

Знай.ua писав, готуємо шампури і розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику