Для українців, які мають відношення до отримання пенсійних виплат є дуже важливі новини. У Пенсійному фонді України розповіли як громадянам можна збільшити страховий стаж для призначення виплат.

Про це стало відомо завдяки відповіді прес-служби Пенсійного фонду на пряме запитання українки у мережі Facebook.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe
Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

Питання українка поставила так: "Якщо я звільнилася з попередньої роботи, а на нову ще не влаштувалася, чи можу я сплатити добровільні внески за ці кілька місяців, щоби не втрачати стаж?".

У відповідь на це ПФУ роз'яснили, що можливість сплати добровільних внесків за себе або на користь третіх осіб, реалізована як у законодавчій, так і в практичній площині.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Ви вже можете скористатися таким правом у будь-який зручний для вас час. Для цього необхідно зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua, вибрати опцію " Договір на добровільну участь", заповнити форму та сплатити добровільний внесок", - йдеться у повідомленні.

При цьому розмір та періодичність сплати добровільного внеску людина визначає самостійно.

Для того щоб до страхового стажу було віднесено один повний місяць, сума добровільного внеску має бути не меншою за розмір мінімального страхового внеску, який становить 22% від мінімальної заробітної плати, зараз це 1474 гривень.

Нагадаємо, не одна, а дві пенсії: хто може розраховувати на подвійні виплати.

Раніше повідомлялося, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.