Як і минулого року, замість зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти у 2023 складатимуть національний мультипредметний тест.

НМТ – це те саме, що й ЗНО, але у гнучкішому форматі. Мультипредметний тест був створений для того, щоб скласти іспит могли абсолютно всі випускники незалежно від місця їхнього перебування. Їх облаштують у містах України та в Європі, куди за останній рік вимушено виїхало багато випускників.

НМТ. Фото: Youtube
НМТ. Фото: Youtube

Складається тест із 3 блоків: українська мова (35 балів), математика (30 балів) та дисципліна на вибір – історія України, біологія, фізика, хімія, іноземні мови: англійська, французька, німецька, іспанська (35 балів). Загалом учням потрібно буде виконати 60 тестових завдань. На надання всіх відповідей надається 120 хвилин.

У зв'язку з тестом у МОН виступили із важливою заявою адже вже давно почалася реєстрація на нього і вона не триватиме вічно. Реєстрація для участі у мультипредметному тестуванні (HMT) завершується 3 травня.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Складання НМТ. Фото: Youtube
Складання НМТ. Фото: Youtube

Там також додали, що зареєструватись для участі у НМТ-2023 можна на сайті Українського центру оцінки якості освіти. При цьому обов'язково важливо не забути натиснути кнопку "Надіслати на обробку", інакше участі абітурієнта не буде зареєстровано.

Крім того, у Міносвіти нагадали, що якщо в реєстраційній формі було допущено помилок, не надано необхідні документи, то виправити це можна до 7 травня. Також є ще час для того, щоб змінити предмет додаткового блоку для складання тестування або населений пункт у разі перебування за кордоном. Як додали в Міносвіти, на сьогодні вже створено понад 255 тис. персональних кабінетів, понад 243 тис. із яких успішно.

Абітурієнти. Фото: Youtube
Абітурієнти. Фото: Youtube

Нагадаємо, які помилки слід уникати НМТ: на що треба звертати увагу випускникам шкіл.

Раніше ми повідомляли, здавати чи не здавати: можна вступити до вишу без складання мультитесту у 2023 році.