Компанія Parimatch Tech тісно пов'язана з країною-терористкою, адже структурою частково керували росіяни. Під їх контролем було управління сайтами, лотереями та букмекерськими конторами бренду.

Кіпрська компанія "Рілліус Холдінг Лімітед", що входить до групи компаній Parimatch Tech, заявляла про відхід з росії ще в березні 2022 року, проте ліцензія на користування Parimatch закінчилася у вересні. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит РБК-Україна.

Parimatch
Parimatch

Частиною процесів букмекерської контори керували компанії-нерезиденти під управлінням росіян. Більше того, в холдингу були юридичні особи з росії, які здійснювали господарську діяльність на території окупованого Криму.

Компанія із секретарських послуг для холдингу називається "Intercorp Limited", зареєстрована на Кіпрі. Вона ж працювала з "Fulgear Investments LTD", яка виступала платіжним агентом "PARI-MATCH". Вона володіла доменами контори в росії, Казахстані, білорусі та Кіпрі, а до травня 2022 року була секретарем "Pari-match Services (CY) Limited", "Advivo Holdings Ltd", "Myrcius International LTD". Директором цих компаній є росіянка Олена Васильєва.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Наступною керівною особою компанії "Ericius Investments Limited", яка заснувала та контролює "Parimatch United Investments Limited", є громадянка рф Марина Рівна.

У структурі причетні й інші росіяни. Наприклад, "Intercorp Limited" - секретар підконтрольних співвласникам ТОВ "ПАРИМАТЧ" Катерині Білоруській та Сергію Портнову суб'єктів господарювання "Firstpm Entertainment Ltd", "Parimatch Foundation", "PMBL GROUP LTD". Вони оволоділи частками, а незаконні гроші виводили через рахунки підконтрольних компаній-нерезидентів.

Схема власників холдингу Parimatch Tech
Схема власників холдингу Parimatch Tech

У СБУ зазначили, що частина доходів фінансово підтримувала війну проти України. У березні Зеленський поповнив санксанкційний список декількома букмекерськими компаніями та підтвердив слова Служби безпеки. Виведені гроші направляли в російську економіку, тим самим спонсоруючи агресію рф.

Нагадаємо, до того заробляв мільярди на Parimatch: компанія Едуарда Швіндлермана працювала в Донецьку та Луганську після окупації.