У соціальних мережах набула великого розголосу ситуація, що сталася у місті Коростень (Житомирська область). На відео було знято, як кілька дорослих чоловіків прямо на вулиці б'ють жінок.

Про це стало відомо з інформації від користувача Instagram під ніком krvts.b.

У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram
У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram

За словами дівчини, вона разом із матір'ю та подругою постраждала від агресії місцевих "братків", і попросила у жителів міста максимального розголосу, оскільки кривдники хизуються нібито зв'язками у правоохоронних органах та впевнені у своїй безкарності.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Інцидент стався 28 квітня вдень, йому передував конфлікт на дорозі – машина жінок перекрила проїзд автомобілю Юрія Виговського, місцевого підприємця та власника станції техобслуговування.

У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram
У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram

"Сьогодні трапилася дуже неприємна історія, мене та мою матір погрожували вбити, а потім взяли за волосся і кинули на асфальт. Уся історія почалася з того, що мене з подругою підвезли до нашого товариша. Тільки мама почала виїжджати, ззаду її підпер Юрій, вона дала йому приїхати, а коли він проїхав, одразу почав погрожувати та висловлюватися нецензурною лексикою. Крикнувши, що ми не знаємо, куди приїхали і кому перекрили дорогу", – розповідає потерпіла.

Після цього, за її словами, Юрій зателефонував своїм друзям.

У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram
У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram

"Через кілька хвилин приїхав цілий намист чоловіків, які одразу почали кричати, що ми образили Юрія, кричали, що переїдуть машину і нас разом з нею, називали нас не дуже етично, а після перейшли до дій. Один узяв мою матір за волосся (прошу) уточнити, це жінка 150 см і не більше 50 кг), а коли я намагалася допомогти, я полетіла за волосся на асфальт, а потім він переможно запитав: "І що тепер?"

Від агресії чоловіків постраждала і неповнолітня мешканка Коростеня, яка проходила поряд і вирішила зняти інцидент на відео: вона отримала погрози, що її нині покалічать.

"Головний герой усієї історії – Юрій Виговський, власник СТО біля "Сільпо", цим він і намагався показати свою велич і бив жінок. Допоможіть не залишити це без уваги. Зв'язки із судом можуть врятувати від закону, але від людей це не врятує", - зазначає автор поста.

Варто додати, що один із "братків", який допомагав підприємцю бити жінок, представився "військовим з Бахмута" і стверджував, що він має зброю. Проте, як можна побачити на відео, кривдники одягнені у цивільне та не схожі на представників ЗСУ. Крім того, у коментарях місцеві жителі спростували заяву чоловіка про його належність до військових.

Неадекват із Коростеня, скріншот: Instagram
Неадекват із Коростеня, скріншот: Instagram

"То чому це він і його дружки не в Бахмуті, а тут сидять і б'ють жінок? Бидлота, яка відкупиться 100%, якщо не буде розголосу", "Це не військові, а якісь п****и, що" косять "під військових", – зазначають очевидці.

У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram
У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram

Крім того, свій коментар залишила мешканка Коростеня, яка назвалася сусідкою одного із нападників – Юрія Виговського.

"Виговський Юрій – мій сусід, людина зовсім не адекватна, якій завжди і скрізь заважають усі без винятку люди, а особливо діти. Живу в цьому під'їзді 10 років. Людина, якщо її можна так назвати, моїх маленьких дітей, яким було 10 і 7 років, покривав матом та нецензурною лексикою лише за те, що діти вдень у своїй квартирі ходили не так, як йому хотілося. Він зовсім неадекватний і завжди каже, що всі не знають з ким вони зв'язалися. Лякає незрозуміло ким і чим”, – написала жінка.

У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram
У Коростені "братки" напали на дівчат, фото: Instagram

Водночас, у коментарях відзначились і "захисники" підприємця, які натякнули, що дівчата нібито самі спровокували нападаючих.

Зауважимо, за даними інформаційно-аналітичної платформи Опендатабот, Юрій Виговський справді зареєстрований як ФОП у місті Коростень за видом діяльності "45.20 Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів". Він також має електромонтажний бізнес у селі Білогородка Київської області та є співзасновником ТОВ "В.Г. ДИЗАЙН" у Києво-Святошинському районі. Крім того, особа з таким же ім'ям та прізвищем у 2020 році балотувалася на посаду мера Коростеня як самовисуванець і посіла третє місце.

Поки невідомо, чи зареєструвала місцева поліція провадження за фактом подій, знятих на відео та оприлюднених публічно. Адже завдання легких тілесних ушкоджень, загроза вбивством, загроза вогнепальною зброєю, до того ж, вчинені групою осіб, підпадають під статті Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, "Поросли мохом, сидять століттями...": Зеленський наказав Залужному відправляти військкомів на фронт.

Раніше повідомлялося, представники ТЦК побили чоловіка у Черкасах: йому ще й загрожує покарання.

Також, суд виніс рішення відморозку з Нацгвардії, який ледь не забив до смерті підлеглого.