Багато країн та міжнародних організацій надають допомогу не лише тим українцям, які виїхали з країни, а й тим, хто залишився на батьківщині, але постраждав від російської військової агресії.

Коненчо, для багатьох ця грошова допомога дійсно допомагає виживати з цінами, що невблаганно зростають, на продукти та послуги. Тепер стало відомо, що працівники об'єктів критичної інфраструктури, державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування можуть отримати одноразову грошову допомогу за завдану шкоду життю та здоров'ю внаслідок військової агресії рф.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Про це нагадали фахівці юридичного радника для ВПО.

Так, відповідний закон набуде чинності вже 1 травня, а право на допомогу отримають:

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще
  • Працівники об'єктів критичної інфраструктури,
  • Держслужбовці,
  • Посадовці місцевого самоврядування.

Допомога надаватиметься, якщо такі особи отримали інвалідність у зв'язку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, пов'язаних із виконанням посадових (службових, професійних) обов'язків у період військової агресії росії проти України.

Кадри з війни. Фото: скриншот. YouTube
Кадри з війни. Фото: скриншот. YouTube

Йдеться про мешканців населених пунктів у районах, де після 24 лютого 2022 року проводилися військові (бойові) дії або в районах, що зазнавали після цієї дати бомбардувань, авіаударів та інших збройних нападів. При цьому якщо працівник критичної інфраструктури, держслужбовець або посадова особа загинули, то допомогу зможуть отримати члени їх сімей

Сума допомоги

Якщо людина з категорій внаслідок бойових дій отримала інвалідність І групи, то вона має право на виплату 800 тис. грн. При ІІ групі виплачується 500 тис. грн., а за ІІІ групою - 200 тис. грн. Якщо людина загинула, то її сім'ї виплачується 1 млн грн.

На жаль, порядку отримання допомоги ще немає. У Кабміні планують, що його розробка завершиться упродовж травня.

Нагадаємо, як українцям безкоштовно поновити здоров'я: яке лікування можна отримати.

Раніше ми повідомляли, що родичі військового, що зникли безвісти, можуть отримувати його зарплату: як оформити виплати.