Сало - один із улюблених продуктів українців, який стало набагато складніше дозволити через непідйомні цінники у магазинах. Супермаркети знову перерахували ціни на продукт, але сильно покупців не порадували. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Купівельна спроможність українців суттєво знизилася за час повномасштабної війни. У той час як багато хто живе на одну допомогу або пенсію, ціни в магазинах зростають практично безупинно, у тому числі на м'ясну продукцію. Наприклад, сало вже можна вважати чи не делікатесом.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 29 квітня домашнє сало в середньому пропонується по 189,00 гривні за кілограм, що більш ніж на 8 гривень дорожче, ніж місяцем раніше.

Ціни на сало. Фото: скрін youtube
Ціни на сало. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Водночас середній цінник на солоне сало досяг позначки 263,10 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні вартість становила 268,29 гривні, тобто продукти подешевшали більш ніж на 5 гривень.

В Auchan солоне сало пропонується по 256,30 гривні за кілограм, а в мережі Metro - по 269,89 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни "кусаються" ще сильніше: в українських супермаркетах дорожчає риба, не багатьом по кишені.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.