В Україні доступна допомога для українських підприємців за програмою USAID під назвою "Конкурентоспроможна економіка України". Програмою передбачені гранти в розмірі від 10 000 до 35 000 доларів.

Загальний бюджет програми підтримки становить 1,5 млн доларів.

"Одним із пріоритетних напрямків Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" є розвиток жіночого підприємництва. У рамках грантової програми, спрямованої на підтримку актуальних потреб жінок-підприємниць та власників сімейного бізнесу, ми очікуємо надати близько 100 грантів, імплементація яких розпочнеться вже влітку 2023 року", – зазначила керівник Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка" Олеся Залуська.

курс долара
курс долара

Заявку для участі в програмі необхідно подати до 24 липня 2023 року.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Через велику кількість учасників, заявки розглядатимуть у три етапи.

Перші розглядатимуть вже за кілька тижнів, а саме 19 травня. Другий етап – 16 червня, а третій – 24 липня.

Не усі представники українського бізнесу мають право отримати грантову допомогу.

В Міністерстві економіки України пояснили, що грошову допомогу надаватимуть лише жінкам-підприємницям та власникам малих і середніх сімейних бізнесів.

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

В USAID зазначили, що таким чином вони хочуть підтримати розвиток жіночого підприємництва та власників невеликих сімейних бізнесів.

При розгляді заявок українців перевагу надаватимуть тим бізнесам, які займаються виробництвом меблів, косметичних засобів, текстилю, предметів вжитку, а також ІТ, крафтовим виробництвам тощо. Саме в них є більші шанси отримати фінансову допомогу.

Нагадаємо, штраф у 9920 тисяч: українцям нагадали про важливу процедуру, час спливає

Як повідомляв "Знай.uа", у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують більше 10 тисяч гривень: статистика засмучує

Знай.ua писав, у Раді хочуть накопичувати пенсії по-новому: що пропонують депутати