Українці зможуть вийти на заслужений відпочинок на п'ять років раніше, ніж це передбачено зараз.

Але лише за умови, якщо відповідне рішення буде ухвалено. Відомо, що пенсійний вік хочуть знизити завдяки впровадженню накопичувальної пенсійної системи, яка працюватиме нарізно із солідарною системою.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Таке положення міститься в законопроекті про накопичувальну пенсію, зареєстровану у Верховній Раді.

Наразі пенсійний вік в Україні настає у 60 років, але за наявності достатнього страхового стажу. Якщо стажу недостатньо, то людині доведеться чекати до 63 або навіть 65 років, щоб отримати пенсію. Запровадження накопичувальної пенсійної системи дозволить українцям виходити на пенсію віком 55 років. І з того ж віку отримувати кошти, накопичені на своєму рахунку протягом трудового життя.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: Youtube
Пенсіонерка. Фото: Youtube

У зв'язку з цим, після досягнення пенсійного віку у 60 років, українці зможуть отримувати дві пенсії – класичну та накопичувальну. Але при цьому право на виплату накопичувальної пенсії наступатиме набагато раніше.

У 2023 році планується відраховувати 1% від зарплати до накопичувального фонду, у 2024 році – 1,5%, а у 2025 році – 2% від зарплати.

Нагадаємо, пенсійний "джекпот": хто з українців може отримати одразу шість пенсій, роз'яснення від ПФУ

Як повідомляв "Знай.uа", скільки потрібно відпрацювати, щоб вийти на пенсію у 60, 63 та 65 років: до 2028 року все зміниться

Знай.ua писав, прострочення страхового внеску для майбутньої пенсії: українцям розповіли про штрафи