З 1999 року ветерани війни та жертви нацистських переслідувань щороку на початку травня отримували щорічну грошову виплату. Однак у квітні вступили в дію нові зміни законодавства, які не відмінили виплати, а перенесли дату її отримання.

15 квітня вступив у дію закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань", пише "Юридична сотня".

Закон переніс дату виплати, і таким чином цього року така грошова допомога ветеранам війни буде виплачена не як зазвичай до 5 травня, а до Дня Незалежності.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Категорії пенсіонерів що будуть отримувати виплату не зміняться, вона так само надаватиметься учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, членам сімей загиблих та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, жертвам нацистських переслідувань.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Тож українським ветеранам війни не варто цього року очікувати виплату грошової допомоги до 5 травня. Закон не скасував, а просто переніс ці грошові виплати на іншу дату-24 серпня.

Порядок виплати для ветеранів та її розмір визначає Кабінет міністрів у межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Тобто щороку визначається нова сума виплат. Наприклад, у 2021 та 2022 роках особи з інвалідністю внаслідок війни отримували 3391, 3906 та 4421 грн (залежно від групи інвалідності).

Розмір допомоги у 2023 році Уряд ще не визначив.

Нагадаємо, раніше у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів одержують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує

Як повідомляв портал "Знай.ua", пенсіонери за кордоном: чи мають право на українську пенсію ті, хто втік від війни

Також "Знай.ua" писав, що не виходити на роботу та отримувати лікарняні не вийде: хто залишиться без виплат