В Одесі затримали депутата обласної ради від партії "Європейська солідарність" Миколу Деревʼянка та його дружину. Депутата затримали разом з дружиною, яка є мамою 4 неповнолітніх дітей.

СБУ викрила депутата Одеської облради та його дружину, які підозрюються в організації рейдерського захоплення 280 га землі біля моря на Одещині.

Затримання родичів Гончаренко. Фото: Youtube
Затримання родичів Гончаренко. Фото: Youtube

За інформацією джерел "Української правди", підозру вручили Миколі Дерев'янку та його дружині Лесі, яка є троюрідною сестрою нардепа від партії "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка (а чоловік її, Микола – депутат від "ЄС" в Одеській облраді).

Згідно з повідомленням СБУ, фігуранти намагались заволодіти приміщеннями "Укрпошти" поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. Вони діяли у складі організованої злочинної групи.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Родичка Гончаренко. Фото: Youtube
Родичка Гончаренко. Фото: Youtube

За даними спецслужби, щоб реалізувати оборудку, її учасники підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали "переоформлене" держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі.

Родич Гончаренко. Фото: Youtube
Родич Гончаренко. Фото: Youtube

Таким чином, вони намагались привласнити державну нерухомість на десятки мільйонів гривень.

СБУ повідомляє, що зараз будівлі та прилегла територія "Укрпошти" на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

Депутата облради затримали, йому повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, ми писали, що воєнкомом з віллою в Іспанії та дорогущим Mercedes нарешті зацікавились.

Як повідомляв "Знай.ua" які активи олігарха Фрідмана Україна так і не конфіскувала: Альфа-банк, Київстар і навіть Helsi.

Також "Знай.ua" інформував, освітянин скаржиться, що депутат Трубіцин з друзями налагодив схему вимагання грошей.