Українська економіка зараз переживає не найкращі часи. Триває війна і всі кошти держава спрямовую на оборону та захист нашої держави. Втім пенсіонерам продовжують індексувати та підвищувати пенсії. Нагадаємо шо у березні уряд проіндексував пенсії непрацюючим пенсіонерам. Пенсійний фонд розповідає про те, яким чином перерахують розміри пенсійних виплат працюючим пенсіонерам.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

ПФУ розповіли сам механізм за яким рахують пенсії працюючим пенсіонерам. Так, автоматично перерахують пенсії тим пенсіонерам, які після перерахунку пенсії продовжили працювати та на 1 березня 2023 року вже мають страховий стаж 24 місяці. Перерахують пенсії також тим працюючим пенсіонерам, яким не вистачає страхового стажу, проте з моменту останнього перерахунку пенсії пройшло 2 роки.

"При цьому працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, такий перерахунок буде проведено у разі, якщо вони досягли пенсійного віку", – йдеться у повідомленні.

Розмір пенсії працюючому пенсіонеру буде призначатися індивідуально та буде залежати від коефіцієнту страхового стажу та рівня заробітної плати пенсіонера.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Розмір підвищення залежить від того, який страховий стаж вже має людина та який заробіток одержувала в період роботи", – додали у відомстві.

"Перерахунок з квітня буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2023 року (очікуваний строк – травень місяць). Тобто, орієнтовно у червні, пенсіонери, які матимуть право на перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійної виплати та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня", – резюмували у ПФУ.

Нагадаємо, не одна, а дві пенсії: хто може розраховувати на подвійні виплати.

Раніше повідомлялося, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.