Пенсійний фонд розповів про те, що українці мають право перейти з одного виду пенсії на інший. Доцільність переходу прораховує Пенсійний фонд, і якщо зміна буде невигідною для пенсіонера, у переході відмовляють.

На офіційній сторінці ПФУ у Facebook звернулась жінка з питанням:

"В Пенсійному фонді нагадали, що в 2023 році жінки мають право виходу на пенсію у 60 років за наявності 30 років стажу. В іншому разі пенсію за віком буде призначено у 63 або 65 років. А як бути інваліду ІІІ групи, якщо стажу лише 27 років? Зараз мені 59 років"- цікавиться жінка.

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Фонд відповів жінці що, так як зараз вона має лише 27 років стажу, то це не дає їй право вийти на пенсію за віком. Зараз жінка має право отримувати пенсію за інвалідністю до досягнення нею віку, коли вона зможе вийти на пенсію за віком. Право отримувати пенсію за віком жінка отримає коли їй виповниться 63 роки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пенсію за інвалідністю третьої групи призначають у розмірі 50% пенсії за віком, проте не менше одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Втім не завжди перехід з пенсії за інвалідністю на пенсію за віком є вигідним.

Через особливості розрахунку у разі переходу загальний розмір пенсії може залишитися без змін чи навіть зменшитися. Доцільність переходу з одного виду пенсії на інший можуть прорахувати вам в Пенсійному фонді.

Нагадаємо, пенсійний "джекпот": хто з українців може отримати одразу шість пенсій, роз'яснення від ПФУ

Як повідомляв "Знай.uа", скільки потрібно відпрацювати, щоб вийти на пенсію у 60, 63 та 65 років: до 2028 року все зміниться

Знай.ua писав, прострочення страхового внеску для майбутньої пенсії: українцям розповіли про штрафи