Представники силового блоку звернулися до влади з проханням поставити крапку щодо доплат у розмірі 30 тисяч для військових. У відповідному листі вони зазначили, що повернення виплат не вирішує проблем із встановленням справедливої ​​оплати праці і це питання потребує вирішення. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у своєму telegram-каналі.

Міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального Штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк направили листа до Верховної Ради.

Олексій Резніков. Фото: Facebook
Олексій Резніков. Фото: Facebook

Військовослужбовці заявили, що залишається невирішеним питання грошової винагороди курсантів та строковиків. Крім того, у виправленні не враховується проходження служби в різних регіонах та виконання завдань різного рівня складності. Представники силового блоку наголошують, що система оплати праці має бути справедливою і діяти не лише на папері.

Автори листа пропонують розробляти нормативну базу з оплати праці захисників та залучити до вирішення цього питання командування, а також представників сектору нацбезпеки та оборони.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Військовослужбовці. Фото: скрін youtube
Військовослужбовці. Фото: скрін youtube

Давид Арахамія заявив, що влада поділяє такий підхід, тому терміново буде зібрано робочу групу з представників уряду та оборонного блоку, щоб у найкоротші терміни вирішити питання з оплатою праці військовослужбовців.

"Поділяємо такий підхід і вважаємо, що питання військових не можна вирішувати без участі самих військових. Тому пропонуватимемо відкласти розгляд постанови №8312-П та негайно створити робочу групу з представників Верховної Ради, уряду та силового блоку, щоб напрацювати фінальне рішення щодо чутливого для суспільства питанню оплати праці наших захисників", - зазначив Арахамія.

Доплати військовим. Фото: скрін telegram
Доплати військовим. Фото: скрін telegram

Раніше портал Знай повідомляв, виплати 30 тисяч військовим: як можна допомогти поверненню виплат.

Також наш портал інформував, експерт показав, де знайти гроші для військових без друку, та збільшення податку: "Є варіант наведення порядку".

Крім того, ми писали військовий збір 4,5%: де шукають гроші на 30 тисяч доплат військовим у тилу.