Багатьом українцям стало складніше дозволити собі курятину, свинину та особливо яловичину, оскільки вартість продукції за час війни помітно зросла. Втім, у травні у популярних супермаркетах фіксується зниження цін на яловичину. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цінники на м'ясо та м'ясну продукцію піднімаються систематично, чого не скажеш зарплати та пенсії українців. В результаті покупцям стало набагато складніше дозволити собі курятину, свинину чи яловичину. Втім, останній вид м'яса зненацька порадував незначним здешевленням.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Яловичина гуляш станом на 1 травня у середньому пропонується по 235,98 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні середній цінник становив 243,25 гривні за кіло, тобто продукт подешевшав більш як на 7 гривень.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Найдоступніший цінник на цей вид м'яса фіксується в мережі Auchan – 198,95 гривні за кіло. У Novus та Megamarket цінники становлять 249,00 та 260,00 гривні за кіло відповідно.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що яловичі ребра продаються за тією самою ціною, що й минулого місяця – у середньому 152,98 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, супермаркети перерахували ціни на сало: де найвигідніше купити улюблений продукт українців.