Українці можуть підняти цілий стан на старих монетах, які можуть потрапляти разом із здаванням у магазині або лежати в якійсь скарбничці чи старому гаманці. За деякі зразки нумізмати готові давати фантастичні суми. Про це пише спеціалізований ресурс "Монети-ягідки".

Так, фахівці зазначають, що за 10 копійок 1992 року різновиди 2.21ВАк на різних аукціонах можна отримати від 10 до 18 тисяч гривень. Монета має низку відмінностей, які роблять її цінною: тонкий середній зуб тризуба, а також замкнуте п'яте і сьоме зерно третього колосу.

10 копійок. Фото: monety-yagidky
10 копійок. Фото: monety-yagidky

У скарбничці можна знайти 25 копійок 2003 різновиду 1ЕАм, які можна продати за досить пристойну суму - до 2 тисяч гривень. Ця монета карбувалась для річного набору Нацбанку, який так і не вийшов, але грошовий знак відправили в обіг.

25 копійок. Фото: monety-yagidky
25 копійок. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Цінуються монети номіналом 50 копійок 1994 різновиду 1.1АГм. За неї можна отримати близько 2-4 тисяч гривень. Цінність монети можна визначити за наступними критеріями:

  • маленький отвір у нижній частині тризуба;
  • між листком та відростком проміжок у вигляді трапецій;
  • гурт з дрібною насічкою.

50 копійок. Фото: monety-yagidky
50 копійок. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що монетку в 1 копійку пропонують майже за 40 000 грн: у чому її унікальність.

Також наш портал інформував, що унікальні 2 копійки можна продати за цілий стан: 7000 грн, і ціна не остаточна.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, за які гривні можна отримати цілий стан: у мережі показали унікальну банкноту.