2023 року Пенсійний фонд повною мірою виконує свої зобов'язання перед пенсіонерами, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні. Також відбулося кілька етапів підвищення виплат. Чи будуть якісь доплати до пенсій у травні, розповідає "24 канал".

В Україні вже відбулося кілька етапів підвищення пенсійних виплат. Наймасштабніша індексація була проведена у березні, коли пенсіонерам додали до виплат до 1500 гривень.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Також перерахунок пенсійних виплат було здійснено 1 квітня для українців, які працюють на заслуженому відпочинку. Однак підвищені пенсії вони зможуть отримати лише з 1 червня. Це відбувається через зміну порядку звітності уповноважених органів, які здійснюють виплати.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

У липні відбудеться ще одне підвищення виплат для пенсіонерів, які мають великий стаж, однак вони мали низьку зарплату, і ще в СРСР їм призначили низьку пенсію, до якої доплату додавала держава

Таким чином, в останній місяць навесні жодної категорії пенсіонерів не планують підвищувати виплати. Проте наступного місяця підвищені пенсії отримають громадяни, яким перерахували виплати 1 квітня.

Раніше портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати нову гуманітарну допомогу - від продуктів до одягу та ліків.

Також наш портал інформував, максимальний та мінімальний розмір благодійних пожертв: у ПФУ дали роз'яснення.

Крім того, наш портал інформував, що українські пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити в "кіношку": куди звертатися .