Цього року може трапитися кліматичне явище, відоме як Ель-Ніньйо — рекордна спека та рекордні показники тепла.

Про це повідомили в The Guardian. Заяву щодо Ель-Ніньйо зроили у Всесвітній метеорологічній організації (ВМО)в середу 3 травня.

Потепління, фото: скріншот з відео
Потепління, фото: скріншот з відео

Ель-Ніньйо є природним кліматичним явищем, яке зазвичай пов’язане зі збільшенням спеки в усьому світі, а також посухою в деяких частинах світу та сильними дощами в інших місцях, востаннє його фіксували 2018-2019 року.

2020 року світ постраждав від надзвичайно тривалої Ла-Нінья – протилежності Ель-Ніньйо, яка супроводжується похолоданням і яка закінчилася на початку цього року, поступившись місцем нинішнім нейтральним умовам.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Скрін, відео YouTube засуха
Скрін, відео YouTube засуха

"Це змінить погодні та кліматичні моделі в усьому світі”, — сказав журналістам у Женеві Вілфран Муфума Окіа, голова регіонального відділу прогнозування клімату ВМО.

Останні вісім років були найтеплішими за всю історію, попри те, що ефект охолодження Ла-Ніньї тривав майже половину цього періоду. Очікуване потепління клімату, "найімовірніше, призведе до нового сплеску глобального нагрівання та збільшить шанси побити температурні рекорди".

Нагадаємо, ми писали, що українським біженцям нагадали про те, що треба відзвітувати про доходи.

Як повідомляв "Знай.ua" спеки можна не чекати? Якою буде погода в Україні влітку 2023 - прогноз на кожен місяць.

Також "Знай.ua" інформував, що травень приготував для українців особливий "сюрприз": якою буде погода.