Народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Марарита Шол потрапила у поле зору Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Відомо, що Вищий антикорупційний суд України закрив кримінальне провадження за фактом її недостовірного декларування.

Маргарита Віталіївна задекларувала 561,35 тис. грн. коштів за 2020 рік, а її дохід за два наступні роки роботи в парламенті становив 825 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Маргарита Шол, скріншот: YouTube
Маргарита Шол, скріншот: YouTube

Водночас Маргарита Шол за 2020 рік за допомогою третіх осіб придбала активів на 10,47 мільйона гривень, зокрема:

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

- квартиру у Києві, вартістю 1,87 млн ​​грн;

- авто BMW M760Li, 2021 року випуску вартістю 3,8 млн грн;

- авто Toyota Land Cruiser 200, 2019 року випуску вартістю 2,05 млн грн;

- авто Honda Accord, 2012 року випуску, вартістю 310,58 тис. грн.;

- авто Lexus GX 460, 2019 року випуску вартістю 1 млн грн;

- Авто Lexus RX 350, 2014 року випуску, вартістю 1,43 млн грн.

"Хоча депутат намагалася відвести від себе підозри у незаконному збагаченні, офіційно розлучившись із чоловіком, проте НАЗК встановило факти їхнього спільного проживання у квартирі, а також спільного користування автомобілями", - наголошується в повідомленні.

Придбана у 2021 році квартира в Солом'янському районі Києва знаходиться у власності батька її колишнього чоловіка. А автомобілі зареєстровані на матір її колишнього чоловіка та його близьку особу. Вартість активів перевищує їхні прибутки.

"Зважаючи на всі зазначені вище факти, НАЗК направило матеріали щодо Маргарити Шол до Офісу генпрокурора для внесення відомостей до ЄРДР за ознаками кримінального злочину та здійснення досудового слідства з метою притягнення Маргарити Шол до кримінальної відповідальності", - додали в Нацагентстві.

Маргарита Шол, скріншот: YouTube
Маргарита Шол, скріншот: YouTube

Нещодавно Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо Маргарити Шол за звинуваченням у декларуванні недостовірної інформації у зв'язку із закінченням термінів давності. Підставою для виробництва стали матеріали НАЗК, які встановили, що Шол не вказала в декларації квартиру вартістю майже 5 млн грн, яку орендувала протягом 2020 року.

Маргарита Шол влітку 2019 року на позачергових парламентських виборах стала народним депутатом від партії "Слуга народу", обрана за партійним списком (№ 107)]. На момент обрання народним депутатом влітку 2019 тимчасово не працювала.

Нагадаємо, власником київського ТРЦ Ocean Plaza під прикриттям Василя Хмельницького залишається "гаманець путіна" Аркадій Ротенберг.

Раніше повідомлялося, Микола Томенко: "Політична Київщина – батьківщина кумізму та корупції".

Також, Микола Томенко: "Як справді об'єднати народ воюючої України".