Українці неодноразово за життя можуть зіткнутися з махінаціями у супермаркеті та на ринку.

Іноді про це не дуже просто здогадатися... проте факт залишається фактом. Наприклад, ціни часто встановлюються те щоб при округленні здачі більше грошей залишалося в продавця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Це може призвести до того, що ви можете отримати не всю здачу за ваші покупки. Відповідно до правил округлення, якщо сума менша за 5 копійок, то магазин має право залишити це здавання собі, а якщо сума перевищує 5 копійок, то магазин має вибачитися перед покупцем і повернути здачу.

Часто магазини встановлюють ціни те щоб всі округлення були у користь продавця, а чи не на користь покупця.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наприклад, якщо ціна на продукт становить 9,96 грн., 9,97 грн., 9,98 грн. або 9,99 грн., ви все одно повинні заплатити за нього 10 грн. Якщо ви не хочете переплачувати, краще скористатися банківською карткою, оскільки правила округлення не діють, коли використовується безготівковий розрахунок.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Якщо ви бажаєте не переплачувати, то вам потрібно бути уважним і при роботі з магазинними вагами, і на касах. Іноді вони можуть використовувати спеціальні грузики, нитки, які непомітно збільшуватимуть вагу товару.

Щоб викрити обман, спробуйте зважити свій мобільний телефон на тих вагах, яким ви довіряєте, та безпосередньо у супермаркеті.

Нагадаємо, "добре намахуєте клієнтів": українка запевняє, що Vodafone махінує з абонплатою

Як повідомляв "Знай.ua", аферистка заволоділа квартирою у Києві вартістю 6,6 млн грн

Знай.ua писав, українцям підсовують підроблені гривні: як розпізнати фальшивку навпомацки