10 квітня депутати проголосували за повернення виплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Повернути надбавки захисникам вирішили скороченням зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат).

Втім, поправки повернули на доопрацювання, через те, що депутати шукають додаткові джерела фінансування.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Доплати військовим вдасться повернути тільки через підвищення податків.
Про це у інтерв'ю Forbes розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Питання 30 000 грн – це не підтримка армії. Тому що систему мотивації має визначати військове керівництво. Коли йде популізм таких масштабів, які важко стримати, я не буду підбирати слова, кажучи, що, можливо, ми подумаємо й порахуємо. Неможливо це порахувати і неможливо це профінансувати. Це можливо зробити тільки в ніші зміни до закону про бюджет. Ціна питання на рік – 170 млрд грн", - заявив міністр.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Марченко розповів що підвищення доплати військовим можна буде реалізувати збільшенням податків для українців. Міністр пропонує підвищити ПДВ на 4% та втричі підняти військовий збір.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Міністр зауважив що на відміну від бюджетників, зарплати військовим фінансуються не з коштів міжнародної допомоги.

"Тому, збільшуючи витрати на армію, треба розуміти наслідки таких кроків. Ніхто про це чомусь не думає, коли голосує", - підсумував глава Мінфіну.

Нагадаємо, на весілля та до терапевта – лише з військовим квитком? Українцям розповіли, як тепер "любити" та лікуватися

Як повідомляв "Знай.uа", які категорії чоловіків можуть виїхати за кордон: пояснення юриста

Знай.ua писав, в Україні спостерігається небувалий приріст чоловіків-студентів: всі рвонули за знаннями