Деяким українським пенсіонерам можуть урізати частину виплат. Хто і в яких випадках може втратити частину пенсії, повідомили у ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

У ПФУ нагадали, що у разі призову військового пенсіонера до лав Збройних сил припиняється виплата деяких надбавок. При цьому людина продовжить отримувати військову пенсію, що гарантується статтею 2 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб".

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Фахівці Пенсійного фонду наголосили, що втрачається право на отримання надбавок на утримання дитини до 18 років, якщо їх було призначено. Втім, після закінчення служби військовий пенсіонер знову зможе отримувати цю надбавку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Якщо до пенсії було призначено надбавку на утриманця (дитину до 18 років) як непрацюючого пенсіонера, то на період служби вона припиняється", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні хочуть удвічі підняти соціальну виплату для однієї категорії громадян: через війну стає дедалі складніше.

Також наш портал інформував, що тисячі українців не отримують субсидії, тому що не вміють подавати заяву через комп'ютер: проста інструкція.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Міністерстві соціальної політики "втішили" відсотками: скільки доведеться відкладати від зарплати для накопичувальної пенсії.