Українські супермаркети перерахували ціни на деякі м'ясні продукти. Що і скільки знизилося в ціні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни в Україні рекордно подорожчали усі продукти харчування, зокрема, м'ясна продукція. Частково це було пов'язано з руйнуванням багатьох фермерських господарств та скороченням поголів'я худоби, а також дефіцитом електроенергії та інших факторів, що збільшують вартість виробництва. У травні деяка продукція порадувала здешевленням.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 6 травня буженина торгової марки "Ятрань" у середньому коштує 440,40 гривні за кілограм. У квітні середній цінник на продукт був на рівні 445,28 гривні за кіло, тобто здешевлення становило близько 5 гривень. В той самий час буженина "Ятрань", запечена з чорносливом, в ціні не змінилася - 466,23 гривні за кіло.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ковбаски мисливські напівкопчені торгової марки "Алан" подешевшали суттєвіше. Якщо у квітні середній цінник був на рівні 517,69 гривні за кілограм, то у травні вже 504,93 гривні за кілограм.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.