Працівники сонячних лабораторій безперервно ведуть спостереження за Сонцем. Вчені заздалегідь попереджають про небезпечні явища. Деякі сонячні спалахи призводять до утворення на Землі геомагнітних бур, які можуть негативно впливати на метеочутливих людей.

Геомагнітні хвилі на Сонці. Фото: Youtube
Геомагнітні хвилі на Сонці. Фото: Youtube

Незвична пляма на Сонці, яка має зворотну полярність, AR3296 вибухнула і зробила потужний викид корональної маси (СМЕ - ред.) в космос, що може призвести до нових магнітних бур на Землі.

Як повідомляє сонячна лабораторія Spaceweather, сонячний вибух стався 4 травня і призвів до екстремального ультрафіолетового спалаху, який тривав майже 3 години.

Викид СМЕ у космос, за прогнозами астросиноптиків, досягне Землі 7-8 травня і завдасть шкоди магнітному полю планети. Магнітна буря сягне потужності 5-6 балів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Магнітні бурі. Фото: Youtube
Магнітні бурі. Фото: Youtube

Тим часом, якщо вірити фахівцям порталу Tesis.xras, 7 травня магнітосфера Землі буде спокійною протягом доби.

Портал оновив графік магнітних бур до кінця травня. Від 5 до 31 травня очікується сім магнітних збурень і жодної справжньої магнітної бурі. Переважно на збурення варто чекати у третій декаді місяця, а саме: 23, 24, 25, 26, 28, 29 і 30 травня.

Між цими датами буде невелика перерва, коли магнітосфера вгамується — 27 травня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що Землю накриє потужна магнітна буря у квітні: дати та правила, щоб полегшити самопочуття.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нутриціолог назвала найгірші каші, які тільки можна приготувати на сніданок: користі не буде жодної.