Людям, які прагнуть схуднути, рекомендують поєднувати правильне харчування та заняття спортом.

Ті, хто "сідає" на дієту важливо не "зірватися" та дотримуватися обраних схем харчування. Як пише "Здорова їжа", причин зривів є декілька.

Схуднення. Фото: Youtube
Схуднення. Фото: Youtube

По-перше, низька мотивація, коли недостатня ясність цілей можуть підірвати самодисципліну і стати причиною зривів з дієти.

По-друге, вплив оточуючих. Відвідування вечірок чи зустрічей з друзями, коли досить важко уникнути спокуси з'їсти щось смачненьке.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Схуднення. Фото: Youtube
Схуднення. Фото: Youtube

По-третє, емоційний стан. Стрес, сум або розчарування можуть підштовхнути до бажання "заїсти" негативні емоції.

По-четверте, обмеженість дієти. Якщо вона достатньо сувора або одноманітна, таке харчування може викликати почуття відчаю або недостатку, що призводить до зривів і переїдання заборонених продуктів.

Схуднення, скріншот з відео
Схуднення, скріншот з відео

По-п'яте, недоліки у планування. Неправильний вибір продуктів і неплановані прийоми їжі можуть бути причиною зривів, коли доступна їжа не відповідає дієтичним вимогам.

Люди, які прагнуть схуднути, часто роблять одну й ту саму помилку — вибирають план харчування, спрямований на швидку втрату маси тіла.

Це може дати певні результати, але якщо поєднувати таку дієту із заняттями у спортзалі, то організму може просто не вистачати сил на фізичні навантаження.

Нагадаємо, ми писали, що дієтологи назвали продукти для приборкання апетиту: дуже допоможуть при схудненні.

Як повідомляв "Знай.ua" важливі поради про те, як правильно пити воду - багато хто цього не знає.

Також "Знай.ua" інформував, чому не можна ділити на частини та розтирати у порошок таблетки: лікар назвав причини.