Експерти впевнені, що у разі припинення "зернової угоди" курс долара може значно зрости, однак до початку літа особливих зрушень у цьому плані не очікують.

Готівковий курс долара може зрости приблизно на 1 гривню, катастрофічних наслідків не буде, передає "Обозреватель".

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

На думку старшого економіста CASE-Ukraine Володимира Дубровського, курс залежить від балансу надходження іноземної валюти і витрачання на імпорт товарів, а більшу частину надходжень складають гранти і кредити від наших партнерів.

Це набагато більше надходжень, ніж ті, які може отримати Україна завдяки "зерновій угоді". Я думаю, що суттєвих змін не буде — заявив він.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Зерно, фото: скріншот з відео
Зерно, фото: скріншот з відео

Аналітик аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ впевнений, що угоду продовжать:

"Стамбульська "зернова ініціатива" була у свій час серйозною геополітичною перемогою президента України Зеленського і президента Туреччини Ердогана, вона сформувала логістичну зону в північно-західному Причорномор'ї. Я не думаю, що є якісь серйозні важелі, щоб цю зону безпеки зламати" — вважає він.

Нагадаємо, ми писали, що з доларами розпочнеться справжній квест: ПриватБанк видає непридатні купюри, які підлягають інкасо.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні найближчим часом різко зросте попит на долар: причини та яким буде курс.

Також "Знай.ua" інформував, що буде з цінами у 2023 році: зростатимуть, але не "зірвуть дах".