В Україні триває війна, яка щодня забирає людські життя та руйнує усе живе навкруги. Тисячі людей залишились на сьогодні без даху над головою завдяки навалі окупантів.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube
Зруйноване майно, скріншот: YouTube

Держава запровадила механізм, за яким будуть виплачувати грошові компенсації для відновлення житла, що було зруйноване внаслідок атаки росії.

Відшкодування за зруйноване житло відбувається на основі документів на право власності на нього, втім у воєнний час не завжди є можливість зберегти документи.

Фахівці Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. розповіли про те, що робити у таких випадках.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Чиновники пояснили, що у разі втрати документів на право власності на житло можна зробити дублікат. Він матиме таку ж юридичну силу, що й оригінал.

Дублікат документа. Сайт МінРеінтеграції
Дублікат документа. Сайт МінРеінтеграції

Для того, щоб отримати дублікат, громадянам потрібно зробити наступне:

  • прийти до нотаріуса, який видавав оригінал документів, в нотаріальний архів чи в орган місцевого самоврядування, якщо вони отримані до 2003 року;
  • якщо право власності було оформлене після 2003 року, то інформацію можна отримати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно самостійно, через нотаріуса чи ЦНАП;
  • у разі, якщо право власності на нерухоме майно не встановлене чи взагалі неможливо отримати дублікат, то можна звертатися до суду для того, щоб встановити право власності.

Нагадаємо, ми писали, що як українці можуть отримати штраф від 17 до 85 тисяч гривень: якщо держава дізнається, ви "влипли".

Як повідомляв "Знай.ua" купувати авто можна буде маючи лише смартфон: нововведення значно покращить життя.

Також "Знай.ua" інформував, кого звільнили від сплати податку на нерухомість: треба внести до реєстру