Верховна Рада прийняла новий закон, який значно спрощує процедуру купівлі-продажу невеликої за розміром земельної ділянки.

Земельна ділянка, фото YouTube
Земельна ділянка, фото YouTube

Голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, пояснює що новий закон дозволить швидше купувати та продавати земельні ділянки.

Тепер під час продажу невеликих ділянок, розташованих у межах населених пунктів, покупцям не треба буде проходити процедуру перевірки у нотаріуса.

Земельна ділянка, фото: скріншот з відео
Земельна ділянка, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Ці зміни значно скоротять у часі процедуру купівлі-продажу земельних ділянок: до 25 соток для садівництва та до 2 га для ведення особистого селянського господарства в межах населеного пункту.
Раніше процедура перевірки у нотаріуса займала більше одного місяця.

Спрощення процедури також збереже гаманці власників та бажаючих придбати земельну ділянку, адже новий закон скасовує перевірку у нотаріуса яка в середньому коштує 10 000 гривень.

"Бо коли людина купує разом із будинком і город, то складається дивна ситуація – для купівлі будинку ніякої перевірки проходити не потрібно, а для купівлі городу потрібна тривала і недешева перевірка. Це дійсно було зайве для невеликих земельних ділянок. А от коли йдеться про великі масиви земель – тут має бути детальна перевірка, яка і залишається", - підкреслив Олександр Гайду.

Нагадаємо, прощайте, податки: українцям знову можуть дозволити безкоштовну розмитнення авто

Як повідомляв "Знай.uа", "хрущовки" під знесення, українці на виніс: мешканців старих будинків можуть виселити без їхньої згоди

Знай.uа писав, випив і сів за кермо? У Раді думають посилити штраф для таких водіїв, легко відібравши їхнє авто