Для наших дорогих читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно стежать за цінниками на важливі продукти харчування, є кілька цікавих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на куряче філе та сало.

Станом на 10 травня ці м'ясні продукти значно впали в ціні, якщо порівнювати з цінниками за квітень поточного року.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Куряче філе. Фото: Youtube
Куряче філе. Фото: Youtube

Вартість курячого філе

Згідно з відкритою інформацією, куряче філе марки "Наша ряба" за 1 кг торгується в Auchan по 169,90 грн., у Metro – 191,26 грн., у Novus – 149,00 грн. Середня ціна зупинилася на позначці – 170,05 грн. за 1 кг курячого філе.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Середньомісячні ціни по магазинах у квітні 2023 року на куряче філе марки "Наша ряба" за 1 кг були такими: Auchan - 166,15 грн. Metro – 190,22 грн., Novus – 181,00 грн. Середня ціна – 179,12 грн.

Ціни на куряче філе, скріншот: Minfin
Ціни на куряче філе, скріншот: Minfin

Вартість сала

А тепер розглянемо цінники на один із найулюбленіших продуктів українців – сало. Сало "домашнє" за 1 кг просять у Megamarket – 185,00 грн. А ось сало "солоне" за 1 кг беруть у супермаркетах Auchan – 256,30 грн. Так, середня ціна – 256,30 грн.

Середньомісячні ціни у квітні 2023 року на сало були такими: сало "домашнє" 1 кг - 180,33 грн., сало "солоне" 1 кг - 261,27 грн.

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.

Раніше повідомлялося, цибуля та морква встановлюють нові цінові рекорди: на скільки подорожчали овочі.

Також, ціни різко рвонули вгору: скільки коштуватимуть українцям популярні фрукти в травні.