В Україні розпочала роботу програма "єВідновлення", в рамках якої можна отримати до 200 тисяч гривень для відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій житла. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Українці через програму "Дія" можуть отримати компенсацію за пошкоджене житло. Сума виплати встановлюється спеціальною комісією та може досягати 200 тисяч гривень. Витратити кошти можна лише за прямим призначенням – на купівлю будівельних матеріалів чи оплату послуг підрядників.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube
Зруйноване майно, скріншот: YouTube

"Тепер українці, чиї будинки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву до Дій та отримати кошти на ремонт за програмою "єВідновлення". Максимальна сума – 200 тис.грн. Послуга доступна, якщо житло підлягає відновленню та повністю відремонтовано", - зазначили у відомстві.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Для отримання допомоги необхідно зробити таке:

  • повідомити про пошкоджене майно у додатку "Дія";
  • відкрити спеціалізований рахунок "єВідновлення" в одному з банків-учасників програми;
  • заповнити заяву про допомогу у додатку "Дія", перевірити та надіслати в обробку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні розширили перелік людей, які мають право на щомісячну допомогу 2000-3000 гривень.

Також наш портал інформував, хто зі студентів може претендувати на соціальну стипендію: головне не забути сплатити податок.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що безробітним переселенцям видають ваучери на працевлаштування: як скористатися і що потрібно для отримання.