Чоловіки до 27 років не вважаються військовозобов'язаними та не підлягають загальній мобілізації, саме тому уряд хоче знизити призовний вік до 25 років.

Про це розповів народний депутат Михайло Цимбалюк. Він зазначив, що при зниженні призовного віку до 25 років, всі старші чоловіки будуть підлягати мобілізації, навіть за відсутності бойового досвіду.

Повістка, фото з вільних джерел
Повістка, фото з вільних джерел

Мова йде про те, що чоловіки до 27 років не вважаються військовозобов'язаними і не підлягають мобілізації, тому що це призовний вік. Зараз пропонується знизити його до 25 років і це говорить про те, що всі ті, то старше цього віку, будуть підлягати мобілізації, навіть якщо вони не служили в ЗСУ.

Депутат Цимбалюк. Фото: Youtube
Депутат Цимбалюк. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Як відомо, під час воєнного стану не проводиться призов до строкової служби, саме тому молодші за 27 років не підлягають мобілізації. Через це Генштаб провів підрахунки, що все-таки певна частина людей буде призвана до ЗСУ на загальних підставах згідно з законом про загальну мобілізацію яка діє під час воєнного стану", - каже нардеп.

Нагадаємо, ми писали, чи можна "відмовитися" від отримання повістки та чи чекати штрафу: юрист все роз'яснив.

Як повідомляв "Знай.ua" адвокат розповів чи будуть примушувати військовозобов'язаних українців закордоном до військового обліку.

Також "Знай.ua" інформував, що працівники ЖЕКу розносять повістки - що буде, якщо їх кидають у поштову скриньку, а ви "не бачите".