У рамках Програми медичних гарантій низка послуг серед яких консультація спеціаліста, лабораторні або візуальні дослідження гарантовано надаються безоплатно саме за е-направленнями.

Направленняв електронному вигляді можуть надавати лікарі первинної допомоги, та лікарі-спеціалісти, які працюють в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Е-направлення виписує той лікар, який приймає рішення щодо необхідності провести додаткові обстеження — консультації, лабораторні дослідження тощо.

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

Окрім отримання консультації до лікаря-спеціаліста, ви також можете отримати е-направлення на візуалізацію та лабораторну діагностику.

  • Візуалізація — це рентген, ультразвукова діагностика, магнітно-резонансна та комп’ютерна томографія, ангіографія, енцефалографія та багато інших.
  • Лабораторна діагностика передбачає біохімічні, бактеріологічні, імунологічні, генетичні, цитологічні, вірусологічні та інші дослідження.

Куди звернутися з направленням - може обрати пацієнт. Це може бути комунальний заклад, або приватна клініка чи лікар-ФОП, які законтрактовані з НСЗУ за відповідним пакетом послуг, — у такому разі ви можете отримати допомогу за направленням безоплатно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube
Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube

Після того, як лікар сформує вам е-направлення, на телефон прийде смс із кодом цього направлення — цей код і є основним підтвердженням отримання е-направлення. Лікар може оформити направлення на групу послуг. Таке групове направлення все одно матиме один номер — 16-значний код, що складається з цифр та літер.

Зазначають, що на прийом до деяких лікарів-спеціалістів без направлення. Це, зокрема, гінеколог, психіатр, стоматолог, нарколог, фтизіатр.

Нагадаємо, ми писали, що українці можуть отримати ще одну допомогу: безкоштовні продукти та одяг.

Як повідомляв "Знай.ua", для підживлення та лікування: як використовувати лавровий лист у догляді за кімнатними рослинами.

Також "Знай.ua" інформував, як отримати е-рецепт у будь-якого лікаря, ліки для тих, хто змушений жити не вдома.