Пенсійний фонд нещодавно почав надавати дві абсолютно нові послуги зі сплати добровільних страхових внесків на майбутню пенсію, та меценатських внесків пенсіонерам.

Багато українців ще не зовсім розібралися, як можна вкладати кошти, користаючись вказаними сервісами, ПФУ час від часу на своїх сторінках соціальних сторінок намагається роз'яснити незрозумілі питання.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Цього разу до представників Фонду звернулася мама, у якої дитині 16 років, але вона отримує пенсію через втрату годувальника.

Чи можу я як мати 16-річної дитини, якій призначена пенсія у разі втрати годувальника, укласти договір добровільної участі, та сплачувати за дитину страхові внески? — запитала українка.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Експерти Пенсійного фонду зазначають, що дитина, якій призначена пенсія у разі втрати годувальника, є пенсіонером, і в період отримання пенсії сплачувати за неї добровільні пенсійні внески неможливо.

У ПФУ порадили матері дитини зачекати доки припиняться виплати.

Це буде можливо після припинення виплати пенсії, адже інформація про вашу дитину, як пенсіонера, вже міститься в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, - зазначають у ПФУ,

Скриншот ПФУ
Скриншот ПФУ

Нагадаємо, ми писали, що не мовчіть, бо втратите субсидію: у ПФУ українцям зробили останнє попередження.

Як повідомляв "Знай.ua" у чому відмінність банківських карток для соцвиплат і пенсій: доведеться відкривати різні.

Також "Знай.ua" інформував, українка розповіла про махінації "Ощадбанку" з конвертацією: валютні рахунки краще не сплачувати.