Суд у Кропивницькому ухвалив вирок ексархієпископу Петру Губеню та секретареві Роману Кондратюку, обом представникам Кіровоградської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Вони були засуджені на три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. До того ж, їм заборонено обіймати керівні посади у релігійних організаціях упродовж року. Про це повідомляє "Суспільне".

Перевірка УПЦ МП. Фото: СБУ
Перевірка УПЦ МП. Фото: СБУ

За інформацією з медіа, на початку вересня 2021 року Роман Кондратюк, за вказівкою Губені, зайнявся пошуком та вивченням російської духовної літератури, виданої "Російською церквою на варті православ'я у XXI столітті", "Внеском у діалог української автокефалії", "Українським церковним питанням" , "Сучасним українським питанням", "Правилами церкви та єдністю церков".

Два роки тому секретар єпархії поділився цими екземплярами на засіданні благодійної організації. А це, відповідно, працює виключно на розпалювання релігійної ненависті.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

— Чи розумієте ви причинно-наслідковий зв'язок, пов'язаний із вашими діями щодо поширення цих книг?

— Я визнаю свою провину, а більше казати нічого не буду.

Нагадаємо, "Я намагався захистити країну": аматор УПЦ МП Ломаченко пояснив, чому відмовився від головного бою через війну

Як повідомляв "Знай.uа", колишній митрополит Паша "Мерседес" подав до суду на Зеленського: що вимагає

Знай.ua писав, божевільні баби УПЦ МП верещать, що ракети запускає Бог, а путін їх правитель