В Україні спостерігається суттєве зростання цін на ранню капусту та яблука через брак пропозиції продукції на ринку. Як змінилися ціни, повідомляє "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Аналітики зазначають, що продавці збільшили цінники на капусту більш як на 35%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Така цінова динаміка пояснюється поступовим зменшенням пропозиції овочів на ринку.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Зазначається, що через тимчасову окупацію на лівому березі Дніпра у Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях та досить прохолодній весні, на ринок надходять обсяги молодої капусти, які не можуть повністю покрити попит.

Крім того, на ринку спостерігається суттєве скорочення пропозиції яблук. При цьому попит на продукцію залишається стабільним, що дало змогу продавцям підняти відпускні ціни більш ніж на 20%.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua
Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua

Аналітики прогнозують, що цінники на овочі та фрукти не знизяться як мінімум до кінця травня. Найімовірніше, що вартість продукції лише збільшуватиметься.

Також експерти зазначають, що пропозиція ранніх овочів найближчим часом істотно не збільшиться, оскільки основні території, де їх вирощували, залишаються тимчасово окупованими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як вибрати якісні та безпечні овочі без хімії: інструкція від Держпродспоживслужби.

Також наш портал інформував, молода картопля влетить у копійчину: українцям показали ціни на ранні овочі.

Крім того, ми писали, цибулю та моркву встановлюють нові цінові рекорди: на скільки подорожчали овочі.