За час повномасштабної війни в Україні суттєво зросли ціни на молоко та продукти його переробки, зокрема твердий сир. Втім, у першій половині травня у супермаркетах фіксується відчутне здешевлення на сири. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні фіксується уповільнення темпів інфляції, що вже помітно на деяких продуктах харчування, які дорожчають більш стриманими темпами. В той самий час у супермаркетах є продукти, які дешевшають і дуже суттєво, серед них твердий сир.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 12 травня сир твердий торгової марки "Звени Гора" голландський 45% у середньому продається по 385,73 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із квітнем, то середній цінник знизився на 46,74 гривні. Вартість товару коливається від 280,70 до 457,50 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Втім, здешевлення торкнулося не всієї продукції. Так, твердий сир торгової марки "Комо" російський 50% зріс у ціні з 354,81 до 368,20 гривні за кілограм. Цінники коливаються у межах 352,40-384,00 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна налягати на салати: супермаркети відчутно знизили ціни на помідори та огірки, скільки коштують.

Також наш портал інформував, супермаркети оновили цінники на фрукти: де купити дешевше яблука, груші, банани та виноград.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні активно падають ціни на овочі та зелень, але винятки все ж таки є: що відбувається на ринку.