Національна поліція тепер буде взаємодіяти з іншими структурами та органами в Україні, щоб боротися з диверсійно-розвідувальними силами росії під час війни.

Про це розповів представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram. Відповідні зміни до законодавства схвалили на засіданні уряду 12 травня. Згідно з ними, Нацполіції дозволили брати участь у боротьбі з диверсантами та незаконними воєнізованими формуваннями.

Затримання диверсанта, фото СБУ
Затримання диверсанта, фото СБУ

Співробітники поліції зможуть виконувати свої обов'язки по боротьбі з ДРГ у взаємодії з ЗСУ, Нацгвардією, прикордонниками, СБУ та спеціальною службою транспорту.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
Крім того, за словами Мельничука, зміни до положення передбачають, що поліція контролюватиме надходження до бюджету штрафів, а також забезпечуватиме та здійснюватиме заходи правового режиму військового стану. Про які заходи йдеться, він не уточнив.

Пост Мельничука в Telegram
Пост Мельничука в Telegram

Нагадаємо, виконавча служба заарештувала рахунки: що робити в першу чергу

Раніше ми писали про те, чи можуть перетинати кордон родичі загиблих військових: пояснення експерта

Як повідомляв Знай.ua, Укрпошта "потішила" новаціями: тепер за посилки, які доводиться чекати тижнями, доведеться платити дорожче