Під час війни компанія Nestlé в Україні повністю відмовилася від експорту своїх продуктів, щоб забезпечити продовольчими товарами людей, які постраждали через війну. Водночас бренд продовжує частково співпрацювати з росією.

У грудні 2022 року бренд оголосив про інвестиції у нову фабрику. Вона буде розташована у Смолигові Волинської області. У сумі планують витратити близько 40 мільйонів французьких франків (понад 6 мільйонів доларів) на будівництво. Це роблять для того, щоб збільшити обсяги виробництва вермішелі в Україні.

Компанія Nestlé, фото з вільних джерел
Компанія Nestlé, фото з вільних джерел

"Ми продовжуємо свої довгострокові інвестиції в Україну, яка завжди була важливою країною для Nestlé. Тут працює багато фермерських господарств, які постачають дуже якісну сировину", – заявив Марко Сеттембрі, виконавчий віце-президент та СЕО Nestlé у Європі.

Завод стоятиме поряд з дистрибуційним центром Nestlé, який працює вже 10 років, а ось налагодити процес виробництва керівництво хоче у першому кварталі 2024 року. Для працевлаштування розглядають 300 кандидатів, а продукція буде і в Україні, і в Європі.

Популярні новини зараз
Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне
Показати ще

Але не слід забувати, що Nestlé не пішла повністю з російського ринку. До країни-терористки все ще поставляються базові продукти.

Продукція Nestlé, apostrophe
Продукція Nestlé, apostrophe

Раніше ми писали, що Nestle розжиріла на кривавих грошах? Похвалилися підняттям цін та доходами

Як повідомляв Знай.ua, в Україні каміння, в росії – туризм: власники закарпатської фірми пов'язані з агресором

Також портал Знай.ua писав, що скандальна одеська екс-прикордонниця Плантовська сумує за своїм начальником у Варшаві: але йому не до неї