Антикорупційні органи схопили голову українського Верховного Суду Всеволода Князєва під час отримання хабара у великому розмірі - майже 3 мільйони доларів.

Про це повідомили офіційні пресслужби правоохоронних органів, зокрема НАБУ та САП . Князєва затримали, а слідчі дії продовжуються.

"САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному суді, а саме схему отримання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду", - сказано у повідомленні правоохоронців.

Князєва затримали на хабарі, фото
Князєва затримали на хабарі, фото

У ВС після корупційної справи їхнього голови призначили позачергове засідання на 16 травня, на якому будуть присутні ЗМІ. Деталями пообіцяли поділитися згодом. Крім того, обшуки проводять ще у 18 суддів ЗС України.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Українцям нагадали, що суддя Всеволод Князєв отримував зарплату від 670 тисяч гривень на місяць, і суми його колег також були значними.

Князєва затримали на хабарі, фото
Князєва затримали на хабарі, фото

За попередньою інформацією, йдеться про хабар, який передавався від осіб, які виступають з боку олігарха Костянтина Жеваго. Верховний суд розглядав справу щодо права власності 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК) Ferrexpo. Своїм рішенням 19 квітня орган залишив зазначені акції Жеваго, скасувавши попереднє.

Нагадаємо, "Або давайте гроші, або не чіпайте вугілля": Корольчук розповів, як ДТЕК Ахметова хоче заробити влітку

Раніше ми писали про те, що прокорам хочуть роздати квартири: начебто перестануть займатися корупцією.