Отримувачі субсидій мають повідомляти про грошові надходження, і в разі перевищення зазначених в законі сум, відмовлятися від отримання допомоги для оплати комунальних платежів.

У експертів Пенсійного фонду запитали, чи враховується середньомісячний сукупний дохід при розрахунку житлової субсидії одноразова страхова виплата, яку отримала жінка у зв'язку зі смертю чоловіка на виробництві?. Відповідь на це запитання була опублікована на сторінці в Facebook Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Експерти зазначили, що до середньомісячного сукупного доходу осіб не враховуються суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, завданої здоров’ю працівника під час виконання ним своїх трудових обов’язків, а також допомога, компенсація, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, є одноразовою та отримана протягом одного календарного року.

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Тобто при розрахунку субсидії одноразова страхова виплата дружині у разі смерті чоловіка, який загинув під час виконання трудових обов’язків, не враховується до середньомісячного сукупного доходу (натомість щомісячні – враховуються).

Інфографіка ПФУ
Інфографіка ПФУ

Нагадаємо, ми писали, що частина українських пенсіонерів отримає додаткову 1000 гривень: кому очікувати надбавок.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення.

Також "Знай.ua" інформував, навіть у війну з боржників будуть стягувати кошти за комуналку.