Французька компанія Danone потрапила до списку міжнародних спонсорів війни через те, що досі не вийшла із російського ринку.

Підприємства в Україні залишаються у власності росіян. Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) розширює список ворогів.

Молочні товари. Фото: Youtube
Молочні товари. Фото: Youtube

За даними Youcontrol, в Україні продовжує існувати компанія "Галактон", якою володіє російський підрозділ "Danone", який потрапив під санкції у жовтні 2022 року. Саме "Галактон" володіє Кременчуцьким міськмолокозаводом, який відповідає за продукцію Danone в Україні, бо в Херсоні завод припинив свою діяльність через війну.

Є й друга компанія ТОВ Данон, який належить французькій компанії і теж очолюється росіянами.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Danone не залишає російський ринок, незважаючи на заяви про це ще восени 2022 року – за кілька днів до запровадження Україною санкцій проти російського представництва Danone.

Кошти масової інформації тоді повідомляли, що Danone нібито планувала припинити використання глобальних брендів, таких як Actimel, Activia, Alpro та інші на російському ринку. І замість них просто розширити асортимент, але вже більш "близької" продукції, "Ростишка", "Простоквашино", "Тьома".

Нагадаємо, у супермаркетах подорожчала сметана, молоко та вершкове масло: українцям показали нові цінники

Як повідомляв "Знай.uа", українці в Ізраїлі помітили "Ленінградське" морозиво компанії "Рудь": що каже виробник

Знай.ua писав, в Україні ціни на продукти встановлюють небувалі рекорди: що подорожчало майже на 80%