В Україні відновлюються позапланові перевірки барів, ресторанів та кав'ярень щодо дотримання законодавства, що стосується заборони куріння. На порушників чекають штрафи у розмірі 3-15 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у facebook заявив голова Комітету Верховної Ради (ВР) з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Михайло Радуцький нагадав, що в Україні діє заборона на куріння цигарок, а також електронних сигарет та кальянів у низці громадських місць: у транспорті, приміщеннях ресторанного господарства, вокзалах, навчальних та робочих приміщеннях, а також інших місцях загального користування.

Кафе, скріншот: YouTube
Кафе, скріншот: YouTube

У зв'язку з початком повномасштабної війни в Україні призупинили відповідні перевірки закладів, але наразі механізм контролю знову запускають.

Кафе, скріншот із відео
Кафе, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

За словами нардепа, Держспоживслужба вже розпочала перевірки та притягує до відповідальності власників закладів харчування, які порушили антитютюнове законодавство. Він нагадав, що за перше порушення протягом року виписується штраф у розмірі 3 тисячі гривень, а за друге та кожне наступне протягом року – 15 тисяч гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні розширили повноваження Нацполіції: чим тепер займатимуться компетентні органи.

Також наш портал інформував, податківці готуються трясти українців із новою силою: перевірки та штрафи.

Крім того, ми писали, від 340 до 1020 грн: українців, які несвоєчасно подали декларації, змусять платити штрафи.