Український уряд передбачив фінансове забезпечення всім військовослужбовцям. Проте члени добровольчих формувань територіальних громад таких виплат не отримуватимуть.

Не існує наказів чи постанов Кабміну, де згадувався б порядок нарахування фінозабезпечення для членів ДФТГ.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Набір "добровольців". Фото: скриншот з відео
Набір "добровольців". Фото: скриншот з відео

Повідомляється, що за цими особами зберігається виплата місячної зарплати доти, доки вони виконуватимуть свій борг. Однак якщо члени добровольчих формувань братимуть участь у відсічі противника на фронті, то держава має вирішити проблему щодо додаткових виплат цим особам.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

ДФТГ, скріншот: YouTube
ДФТГ, скріншот: YouTube

Слід нагадати, що "бойові" 30 тисяч гривень налічуються військовим, хто виконує спеціальні (бойові) завдання не лише на лінії зіткнення.

ДФТГ, скріншот: YouTube
ДФТГ, скріншот: YouTube

Наприклад, 50 тисяч гривень можуть одержати бійці, які виконують бойове завдання у складі військового органу управління.

Нарахування у розмірі 100 тисяч гривень провадиться військовослужбовцям тоді, коли вони беруть участь у боях на лінії зіткнення. Також на цю виплату можуть претендувати військовослужбовці, які потрапили в полон або отримали поранення під час бою. Однак під час майбутньої відпустки таких виплат не передбачено.

Нагадаємо, нардеп Олександр Качура розповів, що передбачає законопроект про відпустки для військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, українським пенсіонерам додадуть до виплат від 400 до 800 гривень: індексація тут ні до чого.

Також, 6600 гривень від ООН: кого хочуть включити до списку, хто з українців зможе претендувати.