Для наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є важливі новини. В Україні вже діє "фіксований" тариф на блакитне паливо, що дорівнює 7,96 грн за кубометр.

Цікаво, що до того, як почав діяти новий тариф, до 1 травня 2023 року, він дорівнював такій самій сумі.

Експерти з компанії "Нафтогаз" пояснили причини чому тариф не змінився.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

На даний момент є щонайменше дві головні причини: військовий стан та економічна ситуація в Україні.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Ціна на газ для побутових клієнтів залишається незмінною. Це рішення було прийнято з урахуванням військового стану та економічної ситуації в Україні. За всієї складності ситуації ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні", - заявив голова Групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

Тим часом загальна вартість комунальних послуг в Україні зросла. За даними Держстату, з квітня 2022 року по квітень 2023-го тарифи ЖКГ збільшилися на 4%.

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Найбільше подорожчало утримання та ремонт житла – на 20,6%. Крім того, прибирання сміття – на 17%. Також зросли тарифи на послуги з управління багатоквартирними будинками – на 1,8%, водопостачання – на 0,8% та каналізацію – на 0,7%.

Нагадаємо, українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення.

Раніше повідомлялося, чи мають право ВПО не оплачувати комуналку вдома у разі відсутності: що потрібно знати.

Також, "Витрусять ваші кишені на повну": навіть у війну з боржників стягуватимуть кошти за комуналку.