Торішня морква в Україні дорожчає чи не зі швидкістю світла. Причиною цього є збільшення попиту на тлі сезонного скорочення запасів продукції. Ця ситуація на ринку дає виробникам можливість підвищувати цінники на овоч. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Виробники активно підвищують цінники на торішню моркву. Так, на даний момент овоч відвантажують за ціною не менше ніж 38-46 гривень за кілограм, що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Аналітики наголошують, що на ринку помітно збільшився попит на моркву з боку роздрібних мереж, так і оптових компаній. У фермерів мало залишилося запасів якісної моркви, що дозволяє їм реалізовувати товар за вищими цінами.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Такі коригування цін більш ніж помітні, адже морква в Україні вже в середньому в 2,7 раза дорожча, ніж за аналогічний період минулого року. Незважаючи на вже захмарні цінники, основні гравці ринку засмучують прогнозом - на їхню думку морква не ставатиме доступнішою і в найближчому майбутньому продовжить дорожчати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина та яловичина замінять свинину, а яйця подешевшали до 24 гривень: супермаркети оновили ціни на продукти.

Також наш портал інформував не всім по кишені: в Україні значно подорожчав улюблений фрукт, скільки просять за кілограм яблук.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.