На початку літа, 4 червня, відбудеться так звана Полунична повня, вона отримала свою назву через те, що в цей час зазвичай відбувається збирання ягід.

Традиції цього дня пов'язані з обрядами збирання полуниці та з насолодою її смаком — люди виходять на природу та влаштовують пікніки, проводять ярмарки та фестивалі, присвячені полуниці.

Полуничний повний місяць. Фото: Youtube
Полуничний повний місяць. Фото: Youtube

Якщо у цей день людина зустріне зображення полуниці, це може віщувати удачу та багатство. Цього дня, за повір'ями, суворо заборонено стригти чи фарбувати волосся, оскільки це нібито може призвести до збитків і навіть погіршення здоров'я.

Якими заборонами супроводжується це астрономічне явище, при якому місяць знаходиться у своїй повній фазі.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Полуничний повний місяць. Фото: Youtube
Полуничний повний місяць. Фото: Youtube

На повний місяць не можна вживати алкоголь, оскільки це може призвести до негативних емоційних станів і порушень психічної рівноваги. Вважається, що в цей день потрібно зберігати ясний розум і бути в гармонії з духовним світом.

Також у цей день забороняється голитися або обрізати нігті, не можна й вирубувати та стригти рослини.

Нагадаємо, ми писали, що співати, любити і танцювати: найенергійніші тусовщики за знаком Зодіаку, навіть похмілля їх не налякає.

Як повідомляв "Знай.ua" останній молодик весни 2023: що шукати на небі, і як зберегти спокійне життя.

Також "Знай.ua" інформував, гороскоп на тиждень з 15 по 21 травня для всіх знаків Зодіаку: самотність Риб, успіх Дів та кохання у Скорпіонів.